Kesälomat on pidetty. Lippanin luona olen kesäaikaan käynyt ainakin kerran viikossa, yrittänyt toki useamminkin. Näin syksyä odotellessa pääsenkin taas hiukan useamminkin ja onneksi Lippania käy ratsastamassa pari tuttavaakin -  suuret kiitokset heille.

Lippanin kanssa olemme jo viettäneet yhdessä ensimmäiset kahdeksan kuukautta. Tähän aikaan on sisältynyt tutustumista ja toistemme tavoille opettelua. Hienosti olemme edistyneet ja olenkin huomannut, että olen kuitenkin jo odotettu kävijä Lippanin luona - vähäisimpänä syynä eivät varmaankaan ole maukkaat omenat, joita olen Lippanille vienyt. Vaikka tapaamiväli jääkin välillä viikon pituiseksi, on mukava huomata, että Lippan ei ole unohtanut, johtuneeko edelleenkin niistä omenoista ja porkkanoista. Tosin enhän niitä aina vie, taukojakin välillä on pidettävä, jottei ihan pullamössöheppa Lippanista tule.

Ratsastuksen suhteen olemme myös edistyneet, laukkaan lähdemme mielellämme. Itse pidän tästä eniten, siinä on vauhdin tuntua ja vähitellen olen oppinut hallitsemaan tasapainoni paremmin kuin aikaisemmin. Sen huomaa myös Lippanista, mikä lähtee laukkaan pienestä avusta. Tosin heinäkuussa sitten tipahdinkin ensimmäisen kerran Lippanin selästä, en tiedä oliko syynä Lippanin jäykkyys laukatessa vai kuluneet kengät. Näiden johdosta Lippan kompuroi tarhasta haettaessa, mitä ei enää tapahtunutkaan kengityksen jälkeen. Putoaminen tapahtuikin kentällä, missä onnekseni on pehmeätä. Laukkasimme Lippanin kanssa hyvää vauhtia - tosin itse en halua Lippanin kiihdyttävän laukkaa aivan liian nopeaksi - ja kentällä se haluaa oikaista kaarteessa, jolloin se kaatui etujaloilleen ja minä vauhdilla kaulan yli maahan. Säikähdin toki ja hieman täräys sattui, mutta suuremmilta haaverelta vältyimme. Tapauksen jälkeen menin takaisin Lippanin selkään, mutta selvästi varoin laukkaa, jotenkin sitä odotti, että se kaatuu taas. Kuitenkin seuraavilla kerroilla laukkasimme entiseen malliin ja kaikki meni loistavasti.

Lippanin luona käy nykyisin lisäkseni kaksi muutakin ratsastajaa ja se tekee hyvää Lippanille. Näin saadaan taas kuntoa kasvatettua ja tarkoitus olisikin syyskuussa saada tallille kouluttaja. Näin saisin myös itsekin ohjausta ja korjattua mahdolliset virheet ratsastuksessa sekä hyviä neuvoja yhteityön parantamiseksi Lippanin kanssa.