Oma hevonen

Kun omistat hevosen, olet siis rikas -> porvari. Tätä mieltä olivat mieheni tuttavat. Laskutoimitusten jälkeen olen tullut siihen tulokseen, kun omistat hevosen -> olet rahaton. Tai no, ainakin omat tulot menevät suurimmaksi osaksi hevosharrastuksen ylläpitoon. Lippan on täyshoidossa ja hinta on yleiseen hintatasoon nähden edullinen.

Lippanin laidunkaverit

Lippanilla on laidunkavereina sen oma lapsi Katla, Saaga (issikka) ja Sylvi, jonka rodusta ei ole tietoa eikä myös isästä.

590323.jpg

Katla

590327.jpg

Sylvi

Hevosharrastus vie mukanaan

Kun hankimme Lippanin, olimme käyneet katsomassa muutamia ehdokkaita tätä ennen ja saaneet useampia tarjouksia erilaisista vaihtoehdoista. Halusimme hevosen, joka olisi lasten kannalta mukava hoidettava ja ratsastuksen suhteen emme olleet kovin vaativia. Eli ei mitään koululuokkia. Toisaalta hevonen, jota täytyy vauhdittaa liikkeelle päästäkseen, aiheuttaa toki turhautumista ja sitä Lippanin kanssa on ollut. Tosin tätänykyä mennään jo ihan mukavasti, vaikkakin huomaan, että välillä se on kovin haluton ja laiska menemään - no ainakaan ei tipu selästä. :=)

Alussa olimme innoissamme ratsastuksesta ja sehän oli yleensä se tavoite, miksi tallille menimme. Näinä päivinä on taas ihan mukava mennä vain Lippania hoitamaan ja pidän liinassa juoksutuksesta, missä Lippan saa riittävästi reipasta liikutusta. Tutustuminen Lippanin kanssa on ollut mielenkiintoista, on täytynyt oppia "hevosen tavoille", tuntea sen mielenliikkeet ja yrittää nähdä, mitä se aikoo ennenkuin se pääsee riimussa ollessaan viemään heinäkasalle tai ruohoryppäille. Ajoitus on tässä suhteessa se oikea tapa toimia. Toki se on jo oppinut, että laitumelta kentälle se ei saa viedä syömään heinää, mutta ainahan on välillä hyvä yllättää uusi omistaja ja nähdä, miten tämä reagoi.

590326.jpg

Lippan ihottumaloimi yllään.

Kuitenkin Lippan on kaiken kaikkiaan hyvin säyseä issikka, harjaamiset, loimitukset ja kavion puhdistukset käyvät vaivattomasti. Se ei kokeile hoitajiaan vaan on rauhallinen. Ihottumaloimen pukeminen on helppoa, toki se on tottunut siihen, että se laitetaan, joten osaa odottaa, mitä tapahtuu eikä säikähdä näitä tilanteita.